5 ползи на Детокс Чайовете, които ТРЯБВА да знаеш - RefreshTea
 • Начало
 • Блог
 • 5 ползи на детокс чайовете, които трябва да знаеш

5 ползи на детокс чайовете, които трябва да знаеш

Детоксикацията е процес, който пречиства тялото отвътре. 

Това е невероятно полезно за отслабване и поддържане на цялостен здравословен начин на живот. Можете да се детоксикирате всеки ден, като често пиете вода за детоксикация или като приемате детокс чай, като Refrestea Detox.

Повечето от нас работят и в края на работният ден се чувстваме изморени от всичко. Тук започва търсенето на нещо за енергия.

Повечето хора приемат сладки неща, за да подобрят енергията си и нивата на захар, но това е мястото, където всички ние наистина грешим. 

Захарта може да Ви осигури незабавен енергиен прилив, но също така ще навреди на тялото Ви в дългосрочен план.

Ние не осъзнаваме, че изтощеното, летаргично чувство е чисто ефектът от токсините и примесите в нашето тяло. 

Повечето от тези токсини и примеси са вредни за репродукцията, психичното здраве, метаболизма.

Ето защо винаги препоръчваме да приемате детокс чай за здравословен начин на живот. Перфектният чай за детоксикация включва комбинация от карамфил и различни други чайове заедно с билки като канела, джинджифил и др.

Ползи от Detox чайовете

Детокс водата и чайовете имат няколко предимства. Те прочистват тялото Ви, освобождават от токсините, засилват метаболизма Ви и предпазват от подуване на корема.

Както можете да видите, има стотици ползи от детоксикиращия чай, но ние споменаваме най-важните от тях по-долу.

1. Изхвърля токсините от тялото

Ежедневно се сблъскваме със замърсители на околната среда, като химически и тежки метали и др. Тези химикали или токсини лесно се съхраняват в нашите тъкани и клетки, които по-късно причиняват токсичност в нашите тела.

Детокс чайовете са богати на антиоксиданти поради различни билки и наличието на джинджифил. Тези съставки помагат за предотвратяване на токсичност и цитотоксичност, като по този начин Ви осигуряват по-здравословно функциониране на организма.

2. Подпомага отслабването

Детокс чайовете съдържат голям брой антиоксиданти като катехини, флавоноиди, солна киселина, минерали и витамини.

Веднага щом започнете да пиете чай за детоксикация, метаболизмът на тялото Ви ще бъде увеличен, енергийното ниво ще бъде повишено, за да се почувствате леки и свежи поради антиоксидантите. Наличието на солна киселина също ще потисне апетита Ви в замяна, засилвайки процеса на отслабване.

Той няма никакви странични ефекти и процесът е достатъчно прост. Според рецензионна статия от Chandini Ravikumar, публикувана в Journal of Pharmaceutical Sciences & Research 2014, чайове като чай от улун или зелен чай при ежедневна консумация спомагат за засилване на метаболизма и помагат при отслабване.

3. Подобрява храносмилането

Повечето хора, които страдат от токсичността на химикалите, имат сериозни проблеми по отношение на храносмилането като подуване на корема, запек и понякога гадене или газове.

Това са признаци на лошо храносмилане и понякога дори води до оптимално усвояване на минерали, витамини, мазнини и други подобни хранителни вещества.

Това е времето, когато детоксикиращият чай ще подобри храносмилането Ви, като се отърве от всички загуби чрез естествени почиствания. 

Детокс напитките облекчават метеоризма и мобилизират отпадъците, за да прочистят червата. Когато токсините и примесите се изхвърлят ефективно от тялото, процесът на отслабване започва автоматично.

4. Намаляват умората

Има някои активни компоненти в детоксикиращите чайове като джинджифил и моринга, които при активна работа заедно с канелата почистват системата, премахват токсините и намаляват възпалението.

След като токсините бъдат премахнати от тялото Ви, ще се почувствате леки, съживени и мозъкът Ви ще бъде по-буден в сравнение с преди.

Вашата умора и промени в настроението ще изчезнат и ще бъдете много средоточени върху това, което правите. 

Зеленият чай съдържа теанин и катехини, които действат като нуро протектор и са чудесни за психичното здраве.

5. Укрепва имунната Ви система

След като започнете да приемате детокс чай, той засилва детоксикацията на тялото Ви и улеснява почистващия механизъм.

Това също помага на имунната Ви система да възстанови силата си, за да се бори срещу различни заболявания. Детокс почистването позволява на клетките да функционират активно и ги прави по-енергични. Това ще укрепи почти всяка система на тялото Ви и ще бъдете в много по-здравословно състояние.

Ако желаете всички тези ползи на едно място, то RefresTea Detox е изборът за Вас. Съдържа 6 специално подбрани билки, които действат на всяка една част на организма:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
  0
  Количка
  Количката е празнаКъм сайта
   Calculate Shipping